Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Μεγάλη ανάσα τα 9 επιπλέον εκατομμύρια του Leader»

banner roots

Φωτογραφία: Αντρέας Τσεκούρας Φωτογραφία: Αντρέας Τσεκούρας
15.07.2021 | 20:22

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Μεγάλη ανάσα τα 9 επιπλέον εκατομμύρια του Leader»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Μεγάλη ανάσα για την τοπική οικονομία» χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την επιπλέον χρηματοδότηση, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω προγραμμάτων Leader, με 9 εκατομμύρια ευρώ πλέον του αρχικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Μεγάλη ανάσα για την τοπική οικονομία καθώς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μία εκ των 13 Περιφερειών της χώρας, προφανώς μία πολύπαθής Περιφέρεια που διαχειρίστηκε μεταναστευτικό, πανδημία και οικονομική κρίση, μία νησιωτική Περιφέρεια που έχει να αντιμετωπίσει και ζητήματα που άπτονται της νησιωτικότητας και της γεωγραφικής της θέσης χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω προγραμμάτων Leader, στα οποία αξιολογήθηκαν ιδιωτικές επενδύσεις με 9 εκατομμύρια ευρώ πλέον του αρχικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα επιχειρήσεις οι οποίες κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν ως ικανές για να χρηματοδοτηθούν καθώς πληρούσαν τα κριτήρια, χωρίς όμως να αρκεί ο αρχικός προϋπολογισμός, θεωρήθηκαν ως επιλαχούσες.

Κατόπιν πιέσεων και συνεχών επαφών του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα, πλέον των 60 επιχειρήσεων στη Λέσβο και 14 επιχειρήσεων στη Λήμνο από τα 50 εκατομμύρια που διατέθηκαν επιπλέον του αρχικού σχεδιασμού στις 13 Περιφέρειες της χώρας, τα 9.2 εκ. δόθηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ένταξη αυτών των επιχειρήσεων στα προγράμματα Leader.

Μία τεράστια επιτυχία, μία ουσιαστική εισροή χρημάτων που θέτει τα νησιά μας σε πλεονεκτική θέση και σηματοδοτεί την αρχή μίας προσπάθειας κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών μας, για την διεκδίκηση και αξιοποίηση πόρων με στόχο το άλμα ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα, Πανάγος Κουφέλος, δήλωσε: «Με απόλυτη πίστη στο ανθρώπινο δυναμικό μας στον πρωτογενή τομέα, με εξαιρετική συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με την καθοριστική συμβολή του Βουλευτή Λέσβου της ΝΔ και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, καταφέραμε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να έχουμε εισροή κεφαλαίων μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων Leader πλέον του αρχικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης. Συνολικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κυρίως για ιδιωτικές επενδύσεις, κινητοποιούνται πόροι άνω των 31 εκ. ευρώ, που αποτελούν πνεύμονα για την αγορά, ενίσχυση για τον πρωτογενή τομέα και τον κλάδο της μεταποίησης και ανάπτυξη για την αγροτική οικονομία και τον τόπο μας.

Διεκδικήσαμε και έτσι εξασφαλίσαμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση στην ύπαιθρο, σε μια περίοδο, που το έχει ανάγκη η τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία. Η Περιφέρεια μας στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα διεκδίκησε και εξασφάλισε έγκριση επενδυτικών σχεδίων ως αντισταθμιστικά οφέλη στην πανδημία, στο μεταναστευτικό, στην οικονομική κρίση.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, τις Αναπτυξιακές Εταιρίες που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την υλοποίηση των προγραμμάτων, τα οποία αποτελούν πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο και πυρήνα για τοπική ευημερία.

Στηρίζουμε δυναμικά με όραμα και στρατηγική την Ύπαιθρο και τους ανθρώπους μας, τους ανθρώπους των νησιών μας.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την Τοπική Ανάπτυξη βασισμένη στις ανάγκες της κάθε περιοχής, αναδεικνύοντας την τοπική ταυτότητα, την καινοτομία, τη συνεργασία, την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των φυσικών γεωπολιτιστικών πλεονεκτημάτων μας. Μαθαίνουμε και αποκτάμε ανθεκτικότητα και βρίσκουμε λύσεις στις προκλήσεις των καιρών.

Η συμβολή και συνεργασία των Αναπτυξιακών εταιρειών  με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και το ανθρώπινο δυναμικό της, ο σχεδιασμός και η δυναμική παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κου Κώστα Μουτζούρη και η παρέμβαση του Βουλευτή κου Χαράλαμπου Αθανασίου, μεγιστοποίησε το αποτέλεσμα υπέρ του αγροδιατροφικού τομέα και εν γένη υπέρ της οικονομίας των νησιών μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά χτίζοντας σε στέρεες βάσεις το μέλλον της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το