Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Σε δεκαήμερη καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Σε δεκαήμερη καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό
16.01.2021 | 13:30

Βρετανία – Κορονοϊός: Σε δεκαήμερη καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η ανακοίνωση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να κλείσει όλους τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους από το πρωί της Δευτέρας είναι το κύριο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες του του Σαββάτου.

“Πήραμε αυτή την απόφαση για να προστατεύσουμε τη χώρα από οιονδήποτε κίνδυνο που ίσως προκύψει από μέχρι στιγμής άγνωστες μεταλλάξεις της Covid", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όποιος ταξιδεύει με προορισμό τη Βρετανία από το εξωτερικό θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ κορονοϊού προτού ξεκινήσει.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και δεν θα μπορούν να βγαίνουν έξω για κανέναν λόγο, εκτός αν κάνουν νέο αρνητικό τεστ κορονοϊού σε πέντε ημέρες. 

Δυνάμεις επιβολής του νόμου θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα και στα σύνορα, για να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται ενόσω είναι εν ισχύ απαγόρευση για ταξιδιώτες από τη Νότια Αμερική και την Πορτογαλία από την Παρασκευή, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με μια νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Βραζιλία.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει τα σύνορα στους μεταλλαγμένους ιούς", διαβάζουμε στη Sun. "Φρούριο Βρετανία", δηλώνει η εφημερίδα i.

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι ενώ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στα θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου υπάρχουν "ήδη ενδείξεις ότι τα ταξίδια δεν θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό τους ρυθμό πολύ μετά από την ημερομηνία αυτή".

Οι νέοι κανονισμοί θα μπορούσαν να αποδειχθούν "τεράστιο πλήγμα για τις εταιρείες διακοπών και τις αεροπορικές εταιρείες" εάν παραταθούν μέχρι την περίοδο αιχμής, προειδοποιούν οι Times, με εκπροσώπους των μεταφορών να αναφέρουν ότι τα αεροδρόμια ενδέχεται να πρέπει “να μπουν στη ναφθαλίνη".

Ο σκιώδης υπουργός Μεταφορών, Τζιμ ΜακΜαχόν, σημειώνει στην εφημερίδα The Guardian ότι η σχετική ανακοίνωση ήταν αναπόφευκτη αλλά η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση “να κλείσει τις πόρτες αφού ο μεταλλαγμένος ιός έχει ξεφύγει”.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το